Juledessert

30 min
4 porsjoner
Den beste juledesserten er både knasende, frisk og saftig

INGREDIENSER

250 g digestive kjeks eller rester av julebakst
0,5 dl mandel flak
50 g smør
Hermetiske mandariner
3 dl kremfløte 
1 vaniljestang
125 g Snøfrisk naturell
2 ss sukker
1 granateple
100 g rips

SLIK GJØR DU

Knus kjeksen eller julebaksen og bland med hakkede mandelflak og smeltet smør. Fordel i serveringsglass og legg mandariner på toppen.

Rør sammen frøene fra vaniljestangen med sukker og Snøfrisk. Pisk kremfløte og bland alt forsiktig sammen. Fordel kremen i serveringsglassene og pynt med like deler granateplekjerner og rips.

Oppskriften er utviklet i samarbeid med bloggen [Kjøkkentjeneste] http://kjoekkentjeneste.blogspot.no/

TIPS

Det å rense et granateple er ikke alltid så lett. Vårt tips er å fylle vann i en bakebolle, dele granateplet i to og skreller det under vann ... Da spruter det ikke, det hvite innerskallet vil flyte opp og kjernene vil synke til bunns.